zaterdag 18 februari 2012

Rundvlees met pruimen.

Het eerste recept op dit blog is een Marokaans recept "Rundvlees met pruimen".

Soort gerecht:Hoofdgerecht
Aantal personen:4

Ingrediënten:
1 kilo rundvlees,in blokjes gesneden
1 kilo ui,grof gesneden
olijfolie (Marokaanse olijfolie)
knoflook
peper
zout
komijn
koriander
pruimen (gedroogde,zonder pit)
kaneel
suiker
eieren

Bereiding:
Doe de olijfolie in de pan.Hierop doe je eerst de grof gesneden ui bovenop samen.Hierna doe je de blokjes rundvlees,knoflook,zout en peper op de ui.Pan op een laag vuur zetten en gaar laten koken.In de tussen tijd doe je de pruimen in een pan met water,suiker en kaneel op het vuur.Het water laat je inkoken tot het stroperig wordt,dan zijn de pruimen goed.Ook de eieren kun je koken tot ze hard zijn.Als het vlees bijna gaar is voeg je komijn en koriander toe,dit laat je even meekoken.Als alles klaar is kun je opscheppen.Als eerste doe je de rundvlees met ui op het bord,hier doe je wat pruimen bij en 1 ei.Serveer dit met Marokaansbrood.Dit gerecht mag je met je handen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen