woensdag 29 februari 2012

Gekarameliseerde kip

Hier weer een lekker recept met kip.Ik probeer elke week een recept te plaatsen.Dit is een recept voor 2 personen,wil je dit voor meer personen maken moet je alles verdubbelen.Ook de tijd in de oven is dan langer.

Soort gerecht: Hoofdgerecht
Aantal personen: 2
Bereiding & voorbereiding: 25 minuten

Voor de marinade:
1 tl. gedroogde tijm
2 el. donkerbruine basterdsuiker
3 el. worcestershiresaus
1/2 tl. chilivlokken of chilipasta
2 el. balsamico azijn
2 el. donkere sojasaus
2 el. tomatenketchup
3 el. olijfolie

Voor de kip:
4 kippenpoten
4 grote rode uien,gepeld en in partjes
10 cherry trostomaatjes
4 grote pofaardapelen,om erbij te serveren

Bereiding:
1.Verwarm de oven voor op 200 graden.Doe alle ingrediƫnten voor de marinade in een grote boterhamzak en doe de kip en uienpartjes erbij.Schud goed zodat alle kippenpoten een laagje marinade krijgen.
2.Doe de kippenpoten met marinade,ui en tomaat in een braadslee en zet die 15-20 minuten in de oven tot de kip gaar is.De tomaten barsten open en de ui wordt knapperig aan de randen.Kook intussen de aardappelen 8 minuten in de magnetron op 800 watt;doe ze daarna bij de kip in de oven om de schillen knapperig te laten worden.
3.Leg de aardappelen op borden en schik de kip,tomaten,ui en marinade ernaast.

Eet smakkelijk.

Groetjes Miriam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten